Imate li problema sa regulacijom zdrave tjelesne mase?

Pretilost se smatra jednim od uzroka hemoroida. Prekomjerna težina uglavnom je povezana sa sjedilačkim načinom života. Nažalost, bez redovite tjelovježbe vaše će tijelo biti sklonije hemoroidima. Osim toga, višak masnoće u trbušnom području utječe na rektalnu arteriju zbog povećanog tlaka u ovom području te veći je rizik razvijanja hemoroida ili pogoršanja trenutnih hemoroida. Nezdrava prehrana siromašna vlaknima koja se bazira na masnoćama, slatka pića, alkohol i kava u kombinaciji s manjkom kretanja i genetskom predispozicijom mogu stvoriti problem s hemoroidima.

Pothranjenost nastaje kao posljedica nedovoljne opskrbe tijela esencijalnim hranjivim tvarima (stanje unosa hranjivih tvari nije dovoljno da pokrije potrebe organizma). Pothranjenost je obično povezana s drugom bolešću. Ovo stanje ne treba podcjenjivati. Vrlo je važno i preporučljivo je posjetiti liječnika. Kao rezultat pothranjenosti dolazi do općeg slabljenja organizma i slabljenja ligamenata, zbog čega osoba može biti sklonija razvoju hemoroida ili drugih bolesti.

KAKO SI POMOĆI?

1. Izbjegavajte masnu i začinjenu hranu, slatka pića, alkohol i kofein. Zdrava prehrana vrlo je važna za urednu stolicu i smanjuje mogućnost nastanka hemoroida.

2. Osigurajte dovoljan unos vlakana i tekućine.

3. Kretanje i umjerene sportske aktivnosti trebali bi biti svakodnevni dio vašeg života.


Ako patite od hemoroida, nije dovoljno samo promijeniti način života, već je važno usredotočiti se na liječenje s kojim biste trebali započeti što je prije moguće.

Odgovarajuće i pravovremeno lokalno liječenje može eliminirati potrebu za kirurškim liječenjem, koje je najčešće indicirano u višim i složenijim stadijima bolesti. Preporučuje se posjet liječniku specijalistu.

Medicinski proizvod RECTOVENAL® Acute može biti od velike pomoći za lokalno liječenje hemoroida. Koristi se za ublažavanje simptoma koji prate pojavu hemoroida, kao što su iritacija, svrbež, peckanje, curenje i bol u analnom području.

Ovaj anorektalni gel, zahvaljujući posebno razvijenom jedinstvenom sastavu te klinički dokazanoj učinkovitosti i sigurnosti, pruža brzu, jednostavnu i učinkovitu pomoć kod hemoroida.

Pročitajte više o RECTOVENAL® Acute za više informacija.