Imate li izražene genetske predispozicije za hemoroide?

Naslijeđena kronična venska insuficijencija može se i ne mora manifestirati u venama rektuma. Sklonost prekomjernoj tjelesnoj težini, lošim prehrambenim navikama, bolestima probavnog trakta i problemima izlučivanja, najvjerojatnije će biti praćeni hemoroidima. Nužna je prevencija, poput prehrane, kretanja i dobrih navika.


Ako patite od hemoroida, nije dovoljno samo promijeniti način života, već je važno usredotočiti se na liječenje s kojim biste trebali započeti što je prije moguće.

Odgovarajuće i pravovremeno lokalno liječenje može eliminirati potrebu za kirurškim liječenjem, koje je najčešće indicirano u višim i složenijim stadijima bolesti. Preporučuje se posjet liječniku specijalistu.

Medicinski proizvod RECTOVENAL® Acute može biti od velike pomoći za lokalno liječenje hemoroida. Koristi se za ublažavanje simptoma koji prate pojavu hemoroida, kao što su iritacija, svrbež, peckanje, curenje i bol u analnom području.

Ovaj anorektalni gel, zahvaljujući posebno razvijenom jedinstvenom sastavu te klinički dokazanoj učinkovitosti i sigurnosti, pruža brzu, jednostavnu i učinkovitu pomoć kod hemoroida.

Pročitajte više o RECTOVENAL® Acute za više informacija.