Bavite li se sportom koji iziskuju vježbe snage i izdržljivosti, primjerice bodybuildingom, fitnesom, biciklizmom, jahanjem?

Redoviti i visoki pritisak na područje abdomena stvara povišeni krvni tlak u području analnog kanala. Podizanje teških tereta, zastajanje daha pritiskom ili sjedeće aktivnosti, kao što su biciklizam, jahanje, vožnja motocikla, uz neprozračnu odjeću i znojenje pridonose povećanom pritisku na vene u analnom kanalu. Vene se zbog toga mogu povećati zbog čega nastaje upala te neugodna bol, svrbež, peckanje, sekrecija ili krvarenje.

Profesionalni i rekreativni sportaši često imaju probleme s hemoroidima. Česte i zahtjevne dijete također mogu poremetiti pravilnu peristaltiku crijeva i uzrokovati proljev ili zatvor, koji su jedan od čimbenika koji uzrokuju hemoroidalnu bolest.


Ako patite od hemoroida, nije dovoljno samo promijeniti način života, već je važno usredotočiti se na liječenje s kojim biste trebali započeti što je prije moguće.

Odgovarajuće i pravovremeno lokalno liječenje može eliminirati potrebu za kirurškim liječenjem, koje je najčešće indicirano u višim i složenijim stadijima bolesti. Preporučuje se posjet liječniku specijalistu.

Medicinski proizvod RECTOVENAL® Acute može biti od velike pomoći za lokalno liječenje hemoroida. Koristi se za ublažavanje simptoma koji prate pojavu hemoroida, kao što su iritacija, svrbež, peckanje, curenje i bol u analnom području.

Ovaj anorektalni gel, zahvaljujući posebno razvijenom jedinstvenom sastavu te klinički dokazanoj učinkovitosti i sigurnosti, pruža brzu, jednostavnu i učinkovitu pomoć kod hemoroida.

Pročitajte više o RECTOVENAL® Acute za više informacija.